Slovenská sporiteľňa dočasne odstaví elektronické bankovníctvo

19.02.2015 Bratislava

Bratislava 19. februára (TASR) - Slovenská sporiteľňa cez víkend dočasne odstaví elektronické bankovníctvo. Bez obmedzení budú platby kartami a výbery z bankomatov. Znamená to, že klienti banky nebudú môcť od piatku 20. februára 21.00 do nedele 22. februára 17.00 h využívať služby elektronického bankovníctva. Dôvodom sú plánované technologické zmeny a vylepšenia systémov.

Odstávka sa nedotkne najčastejšie využívaných bankových služieb, ľudia budú môcť platiť kartami a vyberať si peniaze z bankomatov bez obmedzení. Pobočky v obchodných centrách budú otvorené v štandardnom čase. Prevodné príkazy budú môcť ľudia zaplatiť aj prostredníctvom bankomatov.

Počas víkendu nebudú môcť klienti využiť Internetbanking, Telephonebanking, Homebanking, Sporotel, Sporopay, Databanking, SMS služby (SMS notifikácie, SMS kľúč), Easybanking (mobilné aplikácie, Účty a Platby), E-commerce. V čase odstávky sa nebudú doručovať SMS notifikácie o transakciách kreditnými (bezkontaktné, vydané po 15. 2. 2014) a debetnými kartami.

Slovenská sporiteľňa tiež upozorňuje, že v súvislosti s plánovanou odstávkou systémov nebude klientov kontaktovať s cieľom získať od nich akékoľvek informácie o ich účtoch, telefónnych číslach, prihlasovacích údajoch, kódoch do služieb elektronického bankovníctva alebo o platobných kartách. Banka tieto údaje nikdy nevyžaduje. Klientom odporúča, aby boli ostražití a v prípade, že ich bude kontaktovať osoba, ktorá sa predstaví ako pracovník Slovenskej sporiteľne, jej v žiadnom prípade tieto citlivé údaje neposkytli a obratom kontaktovali banku.

TASR informoval Štefan Frimmer zo Slovenskej sporiteľne.
 

Vyberte región